Kruidige Venkelzalm op een bedje van gemengde groenten (koolhydraatarm)

Voor 2 personen

Voor de gemengde groenten:

2 el
2
1 tl
2
60 g
50 g
60 g
2 st
1 tl
2 el

olijfolie
rode uien in kleine blokjes
fijngehakte knoflook
tomaten in kleine blokjes
courgettes in kleine blokjes
komkommer zonder kernen in blokjes
rode paprika in kleine blokjes
bleekselderij
balsamicoazijn
fijngehakte verse dille
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
tabasco
Voor het kruidenmengsel
1 tl
1 tl
1 tl
1/2 tl
1/2 tl
gemalen venkelzaad
grof zeezout
chilipoeder
sederijzaad (kruiden)
versgemalen zwarte peper

Meng de ingrediënten voor het kruidenmengsel in een kommetje.
Bestrijk de zalmfilets aan beide zijden gelijkmatig met olie en strooi het kruidenmengsel er over.
(zet dit afgedekt ca 1 uur in de koelkast.)

Verhit de olie en fruit daarin de uien tot ze glazig zijn.
Voeg de knoflook toe, af en toe roeren.
Doe de tomaten-, courgette-, komkommer-, bleekselderij- en paprikablokjes er bij.
Voeg peper en zout toe.
Laat dit even sudderen, tot de tomaten een beetje vocht afgeven.
Voeg de azijn en de dille toe.
Breng dit mengsel met peper, zout an tabasco op smaak.

Verhit een grillpan en bestrijk deze met olie.
Gril de zalmfilets 2-3 min. per kant, afhankelijk van de dikte.
Serveer de zalm op de gemengde groenten.

Eventueel rosti toevoegen.